Австрія будує сучасний холодильний центр для ліків

В аеропорту Відня створено сучасний логістичний центр зі спеціальною холодильною системою, де буде зберігатися вакцина від COVID-19.

Швидке транспортування ліків, що зберігаються при низьких температурах, надзвичайно важливе в той час, коли весь світ готується до найбільшої логістичної задачі сучасності.

Новий фармацевтичний центр, в будівництво якого вкладено 4 мільйони євро, має 1650 кубометрів. Холодильний зал розділений на три окремі температурні зони. Температура в них регулюється в залежності від потреб зберігаються препаратів.

Система «коробка в коробці» дозволяє додатково регулювати температуру до значень в діапазоні сухого льоду. Ліки, що перевозяться на літаках в спеціальних рефрижераторних контейнерах, доставляються безпосередньо до холодильників фармацевтичного центру.

Дорога від найближчого вантажного літака до центру коротка, що забезпечує підтримку низьких температур ліків. Після митного оформлення товар доставляється на вантажний термінал для перевезення авторефрижераторами. Новий центр обслуговування фармацевтичних препаратів в аеропорту Відня – єдиний центр контролю температурних коливань в Східній Європі.