Мігранти штурмували польський кордон 76 разів на день

“За останні 24 години мігранти, які зібралися в Білорусі, 76 разів намагалися нелегально перетнути польський кордон”, – повідомляє Польське радіо з посиланням на прикордонну службу країни.

“Прикордонники затримали 20 мігрантів у районі села Черемха”, – уточнює прес-секретар прикордонної служби Ганна Михальська.

«Мігранти прорізали паркан у двох місцях, намагаючись прорватися до Польщі. Вони закидали камінням польських військових, котрі охороняли кордон. Водночас білоруські прикордонники намагалися засліпити польських солдатів за допомогою строб-лазерів. Група з 20 мігрантів перетнула кордон, але їх затримали на території Польщі і прикордонники доставили їх до кордону з Білоруссю. У ході операції ніхто не постраждав», – пояснює Михальська.

Прес-секретар міністра зі спецслужб Станіслав Жарін написав у Twitter, що білоруські служби ділять мігрантів на невеликі групи, які відправляють до польського кордону для злому парканів.

«Білоруські служби прагнуть радикалізувати настрої іноземців та посилити їхню агресію. Режим Лукашенка стимулює політичну кризу на кордоні з Білоруссю», – зазначає Жарін.

З початку року близько 40 тисяч мігрантів намагалися перебратися з Білорусі на територію Польщі.