Трамп: у нас все добре з тестуванням на коронавірус

“Сполучені Штати виконали дуже хорошу роботу з тестування випадків COVID-19”, – сказав президент Дональд Трамп в інтерв’ю Scripps.

Його запитали, чи дійсно він наказав своїм співробітникам відкласти тестування, як стверджується, або це був жарт з його боку.

«Якщо чесно, я думаю, що ми набагато попереду, якщо ви хочете знати правду», – сказав Трамп. «Ми виконали дуже хорошу роботу», – сказав він, додавши, що причиною того, що в Сполучених Штатах було більше випадків коронавіруса, було те, що вони проводили більше тестів.

Прес-секретар Білого дому Кейлі Макеннані сказала, що будь-яке припущення про те, що тестування були обмежені, не є серйозним.

Вона сказала, що коментарі Трампа були способом критики ЗМІ за висвітлення коронавіруса і нездатність зрозуміти, що, коли ви тестируете більше, ви виявляєте більше випадків.

Однак в Сполучених Штатах спостерігаються тривожні тенденції за кількома показниками, включаючи відсоток тестів, які дали позитивний результат на вірус.

З точки зору захворюваності і смертності країна залишається на передньому краї.

Представники міністерства охорони здоров’я кажуть, що раннього тестування в Сполучених Штатах було недостатньо для оптимального стримування хвороби. На початку березня доктор Ентоні Фаучи, член групи з коронавірусу в Білому домі, сказав, що національна система тестування насправді не орієнтована на те, що нам зараз потрібно, і додав, що вона зазнала невдачі і ми повинні це визнати.

Але зараз близько півмільйона людей в день проходять тестування, і президент і його помічники неодноразово оголошували Сполучені Штати світовим лідером в тестуванні.