Чи буде європейська карта інвалідності для людей з обмеженими можливостями?

“Європейська комісія оголосила, що в кінці 2023 року представить пропозицію про впровадження європейської карти інвалідності, яка полегшить взаємне визнання між країнами блоку”, – повідомляє Deutsche Welle.

«Ця пропозиція буде заснована на досвіді пілотного проекту, який вже реалізується в восьми країнах ЄС», – заявила на прес-конференції єврокомісар з питань рівноправності Хелена Далі. «Коли люди з обмеженими можливостями поселяються в іншій країні, їх стан не завжди визнається, і це створює проблеми з доступом до послуг», – пояснила Далі, представляючи стратегію захисту прав інвалідів на 2021-2030 роки.

Комісія прагне забезпечити участь людей з обмеженими можливостями у виборах до Європейського парламенту в 2023 році. Доступність для людей з обмеженими можливостями покращилася, але все ще є неохоплені області. За останнє десятиліття європейські директиви поліпшили доступність, зажадавши, щоб товари та послуги, які вважаються необхідними, такі як телефони, комп’ютери, електронні книги і банківські послуги, були доступні людям з обмеженими можливостями.

Крім того, розширено доступ людей з обмеженими можливостями до наземного, повітряного, залізничного або морського транспорту. Однак «багато областей ще не охоплені європейськими правилами, і все ще існують відмінності з точки зору доступності будівель, громадських місць і деяких видів транспорту», ​​- відзначили в комісії.