Населення ФРН все більше стає іммігрантським

Федеральне статистичне відомство Німеччини оприлюднило нові дані про склад населення країни за 2018 рік.

Згідно з даними статистики, протягом останніх кількох років поступово і неухильно збільшується кількість жителів Німеччини, які мають імміграційне походження.

На 2,5 відсотка протягом 2018 року у порівнянні з 2017 роком збільшилася кількість жителів ФРН імміграційного походження, і тепер їх в Німеччині проживає 20,8 мільйона осіб.

Відзначається, що в минулому році 9,9 мільйона жителів Німеччини з імміграційним корінням мали громадянство інших країн. Решта 10,9 мільйона людей – громадяни ФРН.

Ще один важливий показчик – це місце народження тих, хто вважається жителем з імміграційним походженням. Виявляється, що 13,5 мільйона осіб народилися в інших країнах.

Серед тих іноземців, які приїхали до Німеччини, половина – це ті, хто іммігрував за сімейними обставинами. У цій категорії 72 відсотки – європейці. Тих, хто прибув до ФРН з метою працевлаштування, нарахували 19 відсотків.

Федеральне статистичне відомство Німеччини до категорії «іммігрант» зараховує і тих, хто вже мають німецьке громадянство, і тих, хто живе в країні, але громадянства не мають. У цю категорію потрапляють як ті, хто самі переїхали до ФРН, так і діти іноземців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що населення Німеччини значною мірою збільшується за рахунок людей, які приїхали з інших країн.

На сьогоднішній день за даними Інституту німецької економіки, в Німеччині проживає 101 тисяча українців, які мають університетську освіту.