В Україні стрімко розвиваються нові платіжні технології

 

Замінити банківську карту, яка вже починає застарівати, на новий, більш зручний спосіб оплати за допомогою смартфона готові 87 відсотків українців.

Компанія MasterCard Incorporated, що надає платіжні послуги по всьому світу, підготувала звіт під назвою «MasterCard Digitalization Trust Survey 2019». У документі, зокрема опубліковані результати соціологічного опитування серед українців, який показав досить несподівані результати. Виявляється, що переважна більшість українців (87 відсотків) вже хоч завтра готові використовувати свої смартфони замість банківської карти. Ідентифікацією за допомогою відбитка пальця при оплаті товарів і послуг згодні користуватися близько 45 відсотків українців.

Експерти підкреслюють, що українці виявляють велику зацікавленість у тому, щоб все більше використовувати цифрові сервіси. Згідно даних статистики, в період з березня 2018 року по березень 2019 року кількість безконтактних NFC-оплат смартфоном з MasterCard в Україні зросла в 35 разів, результат безпрецедентний.

Перехід на нові способи оплати тільки почався, але динаміка показує, що цей процес не займе багато часу. На сьогоднішній день 61 відсоток оплат робиться з використанням даних з банківської карти. З них 29 відсотків – через зареєстровані карти в профілі клієнта на платформах торговців. Ручне введення використовується в 19 відсотках випадків, а 13 відсотків користувачів віддають перевагу оплаті через цифрові гаманці.

Visa – головний конкурент MasterCard також підтверджує, що українці все більше цікавляться новими способами оплати. Дані, оприлюднені в травні показують, що 20 відсотків усіх оплат були безконтактними.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що компанія MasterCard, сервіс онлайн-платежів iPay.ua і польський провайдер платіжних послуг Fenige запустили фінансову послугу для швидкого переказу грошей з країн Європи до України.

ПриватБанк і польська компанія Ria розробили і запустили новий сервіс, який суттєво спрощує переказ грошей з Польщі до України.