У Дніпрі та області – більше роботи, ніж в інших регіонах

 Днепропетровск

У Дніпропетровській області завжди було більше робочих місць, ніж у більшості інших регіонів України. Дніпро і ряд інших міст області були «економічними локомотивами» країни і створювали сотні тисяч робочих місць для жителів України.

Однак, в період 2014 – 2017 років ситуація в Дніпрі і області складалася не кращим чином. Країна і регіон переживали складні соціальні, економічні та політичні потрясіння, що негативно впливало на рівень зайнятості в регіоні.

За підсумками першого півріччя 2018 року в Дніпропетровській області знизився відсоток непрацевлаштованих громадян, що знаходяться в працездатному віці.

Приємними новинами поділилися в прес-службі Головного управління статистики Дніпропетровської області. Представники відомства представили дані, які включають інформацію про зареєстрованих в області громадян віком від 15 до 70 років.

Нагадаємо, що в інших регіонах рівень безробіття – вище. Наприклад, у Вінницькій області – набагато більше людей живуть без постійної роботи.

Згідно з даними чиновників, в поточному році в Дніпропетровській області офіційно працювали 1 мільйон 400 тисяч осіб. Зазначимо, що в області багато і непрацевлаштованих осіб – понад 125 тисяч.

Згідно з даними статистики, рівень безробіття знизився на 0,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 8,5%. Варто згадати, що настільки невелике зростання кількості працевлаштованих осіб може бути лише статистичною похибкою.

Зазначимо, що більшість безробітних, як і у Дніпрі, так і в Україні в цілому – люди з вищою освітою. Дана тенденція характерна не тільки для нашої країни, але і для деяких країн Європи, де молоді люди отримують освіту за непопулярних спеціальностей, а після закінчення Внз – змушені сидіти без роботи.

Джерело: www.eurabota.ua