У Німеччині по знайомству роботу можна знайти набагато швидше

В українському суспільстві, де про корупцію і знайомствах кажуть навіть ледачі, про Німеччині склалася думка, що для того, щоб знайти роботу ніяких знайомств не потрібно.

 znakomstvo_v_germanii_s_muzhchinoj-min

Однак експерти Інституту досліджень ринку праці у Нюрнберзі вивчивши це питання, дійшли висновку, що це не зовсім так. Після проведення великого соціологічного дослідження під час якого були опитані співробітники фірм, організацій і підприємств країни, з’ясувалося, що кожен третій працівник влаштувався на роботу, використовуючи особисті зв’язки і знайомства.

Але знайомство ще не гарантує, що претендент точно буде працевлаштований. Все одно потрібно проходити відбір разом з усіма кандидатами на вакансію. З опитування з’ясувалося, що компанії часто, коли з’являються вільні робочі місця ставлять до відома співробітників фірми, щоб ті розповіли про вакансії своїм близьким і друзям. Потім кандидата запрошують на співбесіду, дивляться резюме і вирішують, чи підходить їм людина чи ні. Якісь поблажки тут виключені. Роботодавець зацікавлений найняти співробітника, який буде професійно виконувати свою роботу і приносити прибуток фірмі.

Раніше повідомлялося про дефіцит кваліфікованих фахівців на ринку праці Німеччини. На сьогоднішній день в країні зафіксовано 1,2 мільйона вакансій. Уряд розробляє новий закон про трудову міграцію, який планується прийняти на початку 2019 року. Фахівцям з країн, які не входять в ЄС буде набагато простіше працевлаштуватися в Німеччині.

Джерело: www.eurabota.ua