Нестача кваліфікованих фахівців у багатьох секторах економіки ФРН

 

У багатьох секторах економіки Німеччини спостерігається гостра нестача працівників найрізноманітніших спеціальностей.

Германия фото

Згідно з оновленим статистичними даними, які були нещодавно опубліковані німецьким Інститутом дослідження ринку праці та кар’єри (IAB), на сьогоднішній день економіка ФРН відчуває великий дефіцит кваліфікованої робочої сили.

Як випливає з опублікованого звіту Інституту, на сьогоднішній день в Німеччині налічується 1 мільйон 210 тисяч незаповнених вакансій в різних секторах економіки країни. Також експерти дослідної установи підрахували, що в Західній Німеччині не вистачає 940 тисяч працівників, а в землях Східної Німеччини – 270 тисяч.

Відзначається, що найбільш часто не можуть знайти відповідного фахівця невеликі фірми, які в середньому мають в штаті не більше дев’яти співробітників.

У звіті Інституту досліджень ринку праці підкреслюється, що основна проблема при пошуку підходящого співробітника – невелике число заявок на вакансію недостатня кваліфікація претендентів. У середньому фірма або підприємство шукають співробітника, який відповідає вимогам, майже 3 місяці.

Щоб поліпшити ситуацію, до кінця року уряд планує прийняти новий закон, який дасть можливість легше працевлаштуватися в Німеччині громадянам з країн, що не входять в Євросоюз, у тому числі і України.

Джерело: www.eurabota.ua