Українці почали активніше працевлаштовуватися

За підсумками березня 2019 року кількість вакантних робочих місць, які пропонують роботодавці, зросла у порівнянні з лютим на 18 відсотків і склала 100 тисяч.

Показник безробіття в країні – один з найголовніших параметрів, який визначає стан економіки. Згідно з оновленими статистичними даними, безробітних в Україні за підсумками березня стало менше на 7 відсотків. Для українського ринку праці це хороший показник.

Також Державна служба статистики інформує, що кількість людей, які на сьогоднішній день шукають роботу, зменшилася до 340 тисяч. Виходить, що тепер на одне вакантне місце претендують три людини.

У містах України офіційно зареєстрованих безробітних налічується 184 тисячі чоловік, а в селах – 156 тисяч чоловік. Кількість жінок, які шукають роботу становить 189 тисяч, а безробітних чоловіків – 151 тисяча.

Дані наведено без урахування тимчасово окупованій території Криму і непідконтрольної частини Луганської та Донецької областей.

Звичайно, офіційна статистика враховує тільки безробітних, які перебувають на обліку в центрах зайнятості. Як показує практика, переважна кількість українських громадян не хочуть офіційно реєструватися безробітними, оскільки державні структури пропонують їм низькооплачувані вакансії. Тому, люди вже звикли розраховувати тільки на себе і в більшості випадків вважають за краще працевлаштування за кордоном, що і підтверджує з року в рік Державна служба статистики.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що відповідно до результатів проведеного фахівцями НБУ опитування, більшість українських роботодавців планує протягом 2019 року суттєво підвищити своїм співробітникам заробітну плату.

Громадяни України, які і так заробляють найменше в Європі, зможуть офіційно оголошувати себе банкрутами. Відповідні зміни були напередодні внесені до вітчизняного законодавства.