Вихідці з Середньої Азії заполонять Україну

Експерти з демографії вважають, що масова імміграція українців в країни Європейського союзу і Російської Федерації не може бути зупинена, оскільки процес має всі ознаки незворотності.

 ella-libanova-ukrainu-prosto-zaselyat-drugie-lyudi_1

Українська влада тільки на словах борються з усе більш зростаючою імміграцією, а насправді зупиняти не збираються, оскільки вважають цей процес незворотнім.

Директор Інституту демографії і соціальних досліджень Елла Лібанова підкреслює, що українські громадяни высокомобильны і хочуть мати хороші умови для життя, яких в Україні вже немає довгий час. Провідний український демограф зазначає, що міграції між регіонами України практично не існує, крім Києва, куди з’їжджаються люди з усіх областей, особливо з сіл, а безвізовий режим з Європейським союзом тільки прискорив процес імміграції українських громадян.

На думку Е. Лібанової українська влада вже зараз повинна виробити стратегічне бачення, як будуть заповнюватися робочі місця, вихідцями з інших країн. «Наші експерти ніколи не вважали, але я впевнена в тому, що ми не дійдемо до депопуляції. І це не тому, що українці стануть народжувати більше дітей або вести здоровий спосіб життя, або перестануть бігти з країни. Україну просто заселять інші люди, наприклад, вихідці з Середньої Азії».

 

Джерело: www.eurabota.ua