Російська армія ізолювала шахтарів в золотій копальні

“Російська армія готує табір для карантину робочих на великій золотій копальні в Сибіру”, – повідомляє військове міністерство.

Сотні шахтарів дали позитивний результат на коронавірус.

У заяві військових говориться, що було встановлено обладнання для ізоляції робочих на шахті “Олімпіада” і збагачувальній фабриці в Красноярську.

“Близько 900 працівників пройшли попередній позитивний тест на коронавірус”, – сказав Павло Грачов, генеральний директор групи «Полюс», яка управляє шахтою. Він додав, що органи охорони здоров’я підтвердили, що 400 з них були заражені вірусом. На шахті працює близько 6000 чоловік.

Центральний військовий округ повідомив, що військові створили польові госпіталі для ізоляції та лікування до 2000 чоловік. Міністерство оборони розвернуло польовий госпіталь і 200 військовослужбовців, в тому числі 77 лікарів і медичних працівників, відповідно до указу президента Володимира Путіна, прибули, щоб допомогти армії впоратися з кризою в галузі охорони здоров’я.

Грачов оголосив, що на цьому тижні робота в шахті продовжується в звичайному ритмі. Працівники, які не перебувають на карантині, продовжують виконувати свої обов’язки. За його словами, боротьба з інфекцією дуже добре скоординована.

Повідомляється, що понад 317000 чоловік заражені коронавірусом в Росії, в тому числі 2821 осіб в Красноярську.