Італія хоче співпраці та підтримки, а не ізоляції та дискримінації в боротьбі з коронавірусом

Італійський уряд закликав до міжнародної підтримки зусиль зі стримування поширення коронавірусної інфекції в країні, де число інфікованих досягло 477, а число померлих з п’ятниці – 12, повідомляє БТА.

Заражені люди, які приїхали з Італії, призвели до захворювання в декількох країнах Європи і в Бразилії, яка стала першою латиноамериканською країною, де був виявлений вірус. Уряд Джузеппе Конте закликав своїх європейських сусідів до співпраці, а не до ізоляції та дискримінації.

“Віруси не знають кордонів. Вони не зупиняють розпитування”, – заявив Міністр охорони Здоров’я Роберто Сперанца на старті кризової зустрічі в Римі з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я та Європейського Союзу. Кабінет Конте захищав те, як він реагував на надзвичайні ситуації в галузі охорони здоров’я в країні, але визнав свою нездатність визначити причину виникнення двох спалахів зараження в північних провінціях Ломбардія і Венето.

Німеччина і Франція також повідомили про два нових випадки, кожен з яких людям, які не мають контактів з Італією або Китаєм і не знають, що вони зв’язувалися з інфікованими людьми. Це посилює страх перед новими спалахами невідомого походження в Європі. Греція, Румунія, Північна Македонія та Норвегія повідомили про свої перші випадки зараження коронавірусом вчора, А Фінляндія-другий. Румун був у контакті з відвідуючим італійцем. Норвежець повернувся з Китаю, лікується вдома і в даний час вважається вилікуваним.

Другий заражений громадянин Фінляндії повернувся з Італії і зараз лікується в лікарні в місті Гельсінкі. У попередній день в Австрії, Хорватії та Швейцарії були зареєстровані перші випадки захворювання. У Німеччині, де випадків вже 21, міністр охорони здоров’я Йенс Спан попередив, що країна “знаходиться на межі епідемії”.

Очікуються результати тесту від десятків людей, які вступили в контакт із зараженими або повернулися з Італії. 47-річний німець був госпіталізований з вірусом і знаходиться у важкому стані в Дюссельдорфі, і його дружина, працівниця дитячого садка, також заразилася. Поки що принаймні один з них також заразився.