В ЄС болгари найбільше не обізнані про кіберзлочинність

Європейці відчувають себе краще проінформованими про кіберзлочинність, але залишаються стурбованими. Це ясно з нового опитування, опублікованого Європейською комісією.

Болгари відчувають себе найменш проінформованими про кіберзлочинність в ЄС.

Результати показують, що все більше і більше європейців стверджують, що знають про кіберзлочинність. 52% респондентів відповіли, що вони добре або дуже добре поінформовані, хоча в 2017 році цей показник становив 46%.

Респонденти стурбовані зловживанням своїми особистими даними, шахрайством, блокуванням комп’ютера та примусом платити за доступ до своєї інформації, а також за її крадіжку. За останні три роки більш ніж 1/3 отримали підробні електронні листи та телефонні дзвінки для надання особистої інформації: 8% говорять, що стали жертвами шантажу, а 11% кажуть, що їх акаунти в соціальних мережах або електронні листи були зламані.

Опитування було проведено в жовтні 2019 року і в ньому взяли участь більше 27 000 чоловік. У Болгарії було опитано 1030 людей в період з 9 по 20 жовтня 2019 року.

«Наша країна внизу». Відповідаючи на питання, наскільки добре ви обізнані про ризики кіберзлочинності, тільки 30% болгар відповіли, що вони добре поінформовані, в той час як 66% – недостатньо. Найбільш обізнаними є Данія (80%), Нідерланди (73%), Швеція (72%), Великобританія (70%) та інші.

Болгари (52%) найбільше стурбовані зловживанням своїми особистими даними.