Коронавірус: Заборони на поїздки по всьому світу стають все більш серйозними, зростає число пацієнтів

Захворюваність коронавірусними інфекціями в глобальному масштабі подвоїлася в порівнянні з попереднім днем. За останні 24 години число інфікованих у всьому світі склало більше 7000 чоловік. В цілому хворими є понад 126 100 чоловік, більше 68 000 чоловік вважалися здоровими, а смертельні випадки становили 4630 за даними Університету Джонса Хопкінса.

Італія, здається, є найбільшим джерелом нової картини – близько 2400 нових пацієнтів, 12 462 з числа заражених на Апеннінах, 1045 вважаються здоровими, 827 – смертельними випадками. Середній вік померлих від хвороби становить 81 рік! Хворі, однак, є у всіх вікових групах, причому останні великі новини є позитивним тестом захисника італійського футбольного чемпіона Ювентуса Даніеля Ругані. Італія оголошує про нові заходи-закриття всіх магазинів і закладів, крім супермаркетів.

Докладні статистичні дані, засновані на даних “Джонса Хопкінса”, ВООЗ, китайського національного центру з контролю і профілактики захворювань, дають наступну картину – 80% інфікованих цим захворюванням, переживають цю хворобу так, немов хворіють на грип. Проте, 13,8% повинні бути госпіталізовані і 4,7% випадків стають критичними, особливо статистика Китайського центру, тобто потрібна інтенсивна Лікарняна допомога. В даний час близько 55% хворих одужали. Знову ж таки, згідно з даними з Китаю, 1 з кожних 6 чоловік у віці 80 років і старше, з якими був встановлений контакт, заражається. У віковому діапазоні 70-79 років, вже мова йде про 1 з 12 осіб, в 60-69 років вже 1 з 27, в 50-59 становить 1 з 76, в 40-49 років вона стає 1 з 250, у віці 10 – 39 років захворює 1 з 500 осіб, а найменші майже не страждають.

Європа

За межами Італії ситуація у Франції та Іспанії вже найсерйозніша. За даними “Джонса Хопкінса”, у Франції підтверджено 2284 випадки, з яких досі лікуються тільки 12, а смертність становить 48 випадків. В Іспанії 2277 випадків захворювання, 183 з яких вилікувалися, а смертей вже 55. У країні також стався скандал-8 березня два депутати парламенту, які вже були хворі новим вірусом, в тому числі генеральний секретар партії Хав’єр Ортега, пішли на організований мітинг в Мадриді і потиснули один одному руки. Партія вже офіційно принесла вибачення за те, що взагалі організувала захід. Нагадаємо, що Іспанія вже заборонила всі прямі рейси до Італії.

У Німеччині інфіковані вже 1966 осіб, видужали 25, троє померли. У Великобританії зареєстровано майже 460 випадків, 8 померли, а 19 вважаються вилікуваними.

Уряд Словаччини оголосив надзвичайний стан по всій країні, який набирає чинності 12 березня. До 11 березня в Словаччині було зареєстровано 10 випадків захворювання COVID-19.

У Греції пацієнтів вже 99, і настала перша смерть. Всі школи там закриті на 2 тижні. “На даному етапі наша країна не постраждала так сильно, як інші країни. Але ми не повинні створювати ілюзій, найважче ще попереду”,-сказав прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс у своєму зверненні до громадян про поширення коронавірусу. Він звернув особливу увагу на поведінку церкви, яка відмовилася скасувати свої служіння в храмах. “Те, що вірно для інших, також вірно і для церкви”, – сказав Міцотакіс.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен оголосила в середу, що пандемія коронавірусу змусила її відкласти візит до Греції, який спрямований на боротьбу з міграцією. Фон дер Ляйен повинна була зустрітися з Міцотакісом в Афінах, щоб обговорити зростаючу проблему з мігрантами і біженцями, які прямують з Туреччини до грецького кордону. Крім розмови з Міцотакісом, вона повинна була відвідати табір біженців в Афінах і побачити безпритульних дітей, які рятуються від громадянської війни в Сирії.

У Сербії офіційно підтверджені випадки, їх зараз 18 (6 нових випадків були виявлені тільки ввечері). Влада Сербії заборонила масові збори в приміщення, в тому числі мітинги напередодні парламентських виборів 26 квітня. Всі, хто приїжджає з Італії, Китаю, Ірану, Південної Кореї та Швейцарії проходять медичне обстеження. Президент закликав тих, хто відвідував заражені райони або спілкувався там з людьми, звернутися до лікаря.

У Хорватії таких випадків вже 19, в Албанії – 15, де 1 людина загинула, в Чеській Республіці їх 94, в Польщі – 31, в Угорщині – 13, на Кіпрі – 6. У Румунії вже 47 випадків.

По всьому світу

США офіційно заборонили поїздку з Європи на 30 днів, але Великобританія не включена. Захід набуває чинності з півночі в п’ятницю. Державний департамент рекомендував американцям переглянути свої плани щодо поїздок за кордон.

Президент США Дональд Трамп також заявив, що він проінструктує казначейство “відкласти податки для певних осіб і підприємств, які постраждали від епідемії”, яка принесе більше 200 мільярдів доларів США ліквідності для економіки Штатів. Трамп закликав Конгрес “надати американцям негайне звільнення від податків на заробітну плату”, щоб допомогти протистояти впливу епідемії.

Президент США розкритикував європейські уряди за те, що вони не зробили швидких дій щодо обмеження поїздок з Китаю, і оголосив, що всі поїздки з Європи, за винятком Великобританії, будуть припинені на місяць. Трамп також скасував свою поїздку в Штати Колорадо і Невада через коронавірус. У Нью-Йорку вирішили відкласти щорічний парад у День Святого Патріка.

У США понад 1300 хворих коронавірусом, 38 померлих і 8 вилікуваних.

Є дуже цікавий факт про Китай – за даними Міністерства охорони Здоров’я Китаю, Університет Джонса Хопкінса скорегував кількість пацієнтів, зменшивши кількість пацієнтів на 23 людини до 80 932, а вчора в цей час було 80 955, проте кількість хворих збільшилася тільки на 15, їх вже 80 793. Вилікуваними вважаються майже 63 000 осіб, 3172 смертельних випадки.

В Ірані заражених новим вірусом рівно 9 000. Смертність становить 354 людини, 2959 вилікувані, але ці дані здаються вельми сумнівними.

У Південній Кореї спостерігається збільшення хворих трохи більше 100 осіб, їх вже 7869, згідно з офіційними даними місцевого Міністерства охорони здоров’я. 333 були вилікувані, 66 випадків закінчилися смертельним результатом.

У Росії 28 хворих, троє вважаються одужали. Нові 8 випадків були зареєстровані в Москві і Московській області, причому всі вони були в Італії за останні два-три тижні.