Майже половина українців не має ніяких заощаджень

Згідно результатів соціологічного опитування 43 відсотки українців не має ніяких грошових заощаджень, живучи від зарплати до зарплати чи від пенсії до пенсії.

Велике соціологічне дослідження провела компанія Research & Branding Group. Його метою було з’ясувати який відсоток українців має можливість відкладати гроші, щоб мати запас на непередбачені обставини або, як кажуть – на «чорний день».

Опитування показало гнітючу картину – українці хотіли б мати певну суму грошей, щоб відчувати себе більш впевненими, але заробітної плати, не кажучи вже про пенсії, не вистачає на саме необхідне.

Тільки 10 відсотків наших співгромадян можуть прожити на заощадження близько двох місяців, 8 відсотків – близько 4 місяців, суму, якої вистачить на півроку мають тільки 5 відсотків українців.

Як не важко спрогнозувати, найбільша кількість тих у кого немає ніяких заощаджень старші 60 років, а найменша – серед сорокарічних.

Нагадаємо, заборгованість за комунальні послуги продовжує збільшуватися. На сьогоднішній день українці заборгували за комунальні послуги майже 40 мільйонів гривень.

Джерело: www.eurabota.ua

06.12.2018