Вчені: оцет – безжалісний убивця COVID-19? Дослідження тривають

“Може виявитися, що у всіх у нас вдома найбезпечніший антікоронавірус. І що мільярди доларів, євро та інших валют, витрачені на вакцини, ліки і плазму суперкрові для профілактики і лікування COVID-19, – це гроші, викинуті на вітер. Тому що справжній, безпомилковий, безжалісний знищувач Sars-CoV-2 – це, мабуть, найстаріший відомий людству дезінфікуючий засіб – оцет. Принаймні, так вважає група авторитетних італійських вчених з лабораторії вірусного патогенезу клініки медичного університету Сан-Рафаелі в Мілані”,- повідомляє Monitor.

Звичайно, група під керівництвом професора Елізи Віченца попереджає, що дослідження знаходиться на початковій стадії, але воно вже дало обнадійливі результати. Вони опубліковані в Journal of Translational Science і показують, що розпорошення 0,3-процентного розчину в воді основного компонента оцту, винної кислоти, вбиває коронавірус в ізольованих інфікованих клітинах і на позитивних мазках, взятих у пацієнтів.

Вірусне навантаження відповідних зразків було знижене на цілих 90%, після того, як розчин залишили діяти протягом 15 хвилин при температурі 45 градусів.

Професор Еліза Віченца пояснила журналістам, що спочатку вона і її колеги просто шукали підтвердження дезінфікуючих властивостей оцту, відомих століттями. Команда була приємно здивована, що він впорався так само з коронавірусом, як і з багатьма іншими вірусами і бактеріями.

Віченца радить, принаймні, до тих пір, поки не будуть знайдені способи цілеспрямованого і ефективного використання винної кислоти в якості можливих лік проти COVID-19, оцет можна сміливо використовувати, як профілактичний засіб при перших симптомах хвороби. Для цього потрібно робити інгаляції кілька разів на день протягом чверті години, додаючи в літр окропу 100 грамів оцту.

«Без сумніву, він буде корисний, тому що дезінфікує порожнину носа, через яку коронавірус вражає глотку, бронхи, а потім і легені!» – вважає професор.