У Португалії підвищується мінімальна заробітна плата

З 1 січня 2018 року мінімальна заробітна плата у Португалії підвищується до 580 євро на місяць, таке рішення прийняв кілька днів тому Рада міністрів. Рішення про підвищення розміру мінімальної заробітної плати було прийнято після тривалих переговорів між урядом і соціальними партнерами. Один з провідних португальських профспілок – CGTP – наполягав, щоб мінімальний розмір оплати праці становив 600 євро, але більшість переговірників, в тому числі і Лівий блок погодилися на компромісне рішення, яке на 20 євро менше.минимальная заработная плата в Португалии

Також уряд не пішов на скорочення внесків у Компенсаційний трудовий фонд з 1 до 0,2%, і відмовилася вносити зміни за рахунком у рамках прибуткового податку з юридичних осіб.

Величина мінімальної зарплати є важливою для багатьох працівників, за словами міністра праці Вієйра да Сілва, в загальній складності їх число в країні становить близько 800 тисяч осіб. Ця новина також буде цікава нашим співвітчизникам, які хочуть працевлаштуватися в Португалії.