Вік українських заробітчан в Польщі різко знизився – результати дослідження

Відповідно до підрахунків за 2019 рік, кількість трудових мігрантів у віці до 25 років з України до Польщі різко зросла.

Такими даними поділилися з Центру східноєвропейських досліджень Варшавського університету за підсумками соціологічного дослідження проведеного за допомогою Центру підтримки мігрантів на ринку праці. Саме дослідження було проведено під час проведення форуму «Україна-Європа» в польському місті Жешув.

За підрахунками в кінці дослідження стало відомо, що найбільша група українських мігрантів складається з молодих людей у ​​віці 26-35 років. Що в порівнянні з 2018 роком зменшилася в середньому на 2%.

Але не дивлячись на такий розвиток, різко збільшився відсоток молоді до 36 років, приблизно він зріс на 8,2%. Таке зростання можна ще співвіднести з тим, що багато хто приїхав до Польщі на заробітки практично відразу після закінчення навчання в школі, не вступаючи до університету.

За тим же підрахунками, кількість трудових українських мігрантів вікової категорії від 36 років до 46 склало 23,1%, а наступній віковій категорії куди віднесли від 46 до 55 років – 13,2%.

Варто ще пам’ятати, що велика частина мігрантів складалася з чоловіків, але за 2019 рік їх частка зменшилася на 3%. І практично одночасно знизилася на третину частка робітників не володіють польською мовою.

Змінився і рівень заробітної плати мігрантів, якщо в 2018 році близько 40% прибулих на заробітки погоджувалися працювати за мінімальну погодинну оплату, то в 2019 цей відсоток вже впав практично повністю і склав 6%.