Робота і вакансії в Сеулі

Сеул – це найбільший культурний, фінансовий, науковий, політичний центр і столиця Південної Кореї, розташований на річці Ханган в північно-західній частині держави недалеко від Жовтого моря. Вважається найбільш перспективним, з точки зору заробітку, містом в країні, в тому числі для трудових мігрантів з різних куточків планети. Наприклад, робота в Сеулі для українців у 2017 році має попит, але доступна далеко не кожному претенденту.

Робота в Сеулі

На тлі безлічі красивих історичних пам’яток, включаючи палаци та старовинні одноповерхові будинки з дерева, в Сеулі зводяться ультрасучасні торгові центри й хмарочоси. Економіка південнокорейської столиці генерує більше ніж 20% валового внутрішнього продукту країни та продовжує бурхливо розвиватися. За оцінками багатьох експертів Сеул входить в 10-ку провідних міст світу. Далі, розглянемо специфіку трудової міграції, варіанти пошуку робочого місця, актуальні вакансії та зарплати в Сеулі в 2017 році.

ЗМІСТ

  1. Трудова міграція в Сеул
  2. Як знайти роботу в Сеулі
  3. Вакансії та зарплата в Сеулі

Трудова міграція в Сеул

За різними даними, населення Сеула в 2017 році становить близько 10,6-10,9 млн осіб. Це найбільше місто в Південній Кореї з більш ніж двотисячолітньою історією. Переважна більшість місцевих жителів – це корейці, а іноземне населення представлено в основному китайцями. Крім того, в Сеулі багато громадян США і Тайваню, а в цілому в столиці Південної Кореї проживає понад 360 тисяч іноземців.

Працевлаштування в Сеулі дозволить не тільки істотно поліпшити матеріальне становище, а й дасть шанс у вільний від роботи час ознайомитися з особливостями азіатської культури, відпочити в доглянутих парках, насолодитися місцевими пам’ятками та кухнею. У місті ідеальна інфраструктура, комфортний клімат і мінімальний рівень злочинності.

Влада Сеула досить позитивно ставиться до трудових мігрантів з-за кордону, які здатні забезпечити додаткове зростання і без того потужної економіки. У різних районах міста функціонують «Центри підтримки для іноземців», де місцеві фахівці, в тому числі російською мовою, надають консультаційну допомогу з питань проживання, зайнятості та адаптації.

За прикладом більшості розвинених країн світу, включаючи держави-члени Євросоюзу, офіційна робота в Сеулі вимагає від іноземця виконання низки попередніх умов. В першу чергу, необхідно заздалегідь знайти корейського роботодавця, оформити трудовий контракт і відкрити робочу візу. Законодавство Південної Кореї передбачає значну кількість віз для трудових мігрантів.

Найпопулярніша віза, що дозволяє працювати в Сеулі нетривалий час – до 90 днів, називається С-4. Залежно від професії та терміну дії контракту для тривалого працевлаштування в Південній Кореї іноземцям видаються робочі візи категорії E (3,4,5,7). Більш детальну й офіційну інформацію надають виключно співробітники південнокорейського Консульства в країні іммігранта.

Як знайти роботу в Сеулі

Знайти роботу фото

Робота в Сеулі для казахстанців, українців та інших іноземців з країн СНД, пов’язана з високим рівнем конкуренції. До столиці Південної Кореї направляються трудові мігранти з усього світу, в тому числі з регіонів Азії, Європи та Північної Америки. Кваліфікація, досвід і професійні навички здобувача повинні бути жадані на місцевому ринку праці.

Сеул є найважливішим діловим центром Південної Кореї, в якому функціонують світові транснаціональні компанії та розташовані штаб-квартири великих південнокорейських корпорацій, включаючи, Kia, Hyundai, Samsung, LG Electronics, Jinro. Подібні роботодавці дуже часто потребують кваліфікованих фахівцях з-за кордону і пропонують досить прийнятні умови для зайнятості.

Одне з головних вимог при пошуку вакансії в Сеулі стосується мовних навичок. В ідеалі мати ази корейського, але на багатьох позиціях, особливо в великих компаніях, досить просунутого англійської. Робота в Сеулі без знання мови практично недоступна. Складіть грамотне резюме та супровідний лист. Пишіть пропозиції про працевлаштування роботодавцям безпосередньо.

Пошук вакансії в Сеулі

Національний центр зайнятості в Сеулі – work.go.kr. Якщо без посередників знайти роботу в Сеулі не вийде, спробуйте звернутися в авторитетне кадрове агентство, бажано, міжнародне або південнокорейське. Відвідайте місто як турист і використовуйте цей час для налагодження ділових контактів. Проявляйте активність в інтернеті. Заходьте на тематичні форуми й групи в соціальних мережах. Збирайте та аналізуйте інформацію про роботу в Сеулі з різних джерел.

Вакансії та зарплата в Сеулі в 2017 році

У Сеулі дуже розвинене високотехнологічне виробництво, а найбільші галузі, де зосереджені робочі місця – це інформаційні технології, електроніка, фінанси, туризм, роздрібна торгівля, сільське господарство, виробництво харчів і напоїв. У багатьох з цих напрямків існують вакансії для казахстанців, українців, білорусів та інших претендентів з-за кордону в 2017 році.

Велика кількість трудових мігрантів працює в столиці Південної Кореї в сфері послуг, автомобільної та хімічної промисловості. Ідеальне знання англійської мови допоможе знайти вакансію викладача або репетитора. Робота в Сеулі для дівчат доступна в області модельного бізнесу. Іноді потрібні хостес і танцівниці. Чоловіки можуть влаштуватися на будівельні об’єкти.

Безробіття в Сеулі й по країні в цілому не перевищує 4%. Близько половини всього населення Південної Кореї проживає в столиці та прилеглих містах. Благо, широкі можливості для зайнятості та високого доходу доступні не тільки місцевим жителям, але й іноземцям. Офіційна мінімальна зарплата в Південній Кореї 6470 вон на годину (близько 5 євро), а середня зарплата в Сеулі в 2017 році складає близько 2 000-2 500 євро в місяць.