Робота в Південній Кореї

Південна Корея одна зі світових лідерів в області інформаційних технологій, виробництві автомобілів, мобільних телефонів та іншої високотехнологічної продукції. Робота в Південній Кореї для українців та інших громадян пострадянського простору в 2017 році доступна, в першу чергу, для кваліфікованих технічних фахівців і власників дефіцитних для корейської економіки професій.

Південна Корея розташована в Східній Азії, омивається Жовтим, Японським і Східнокитайським морями, має комфортний клімат. Головний політичний, культурний і економічний центр країни – це столиця Сеул. Саме в це велике корейське місто спрямовується більшість трудових мігрантів. В основному в Південній Кореї використовується корейська мова, проте також широко поширена англійська, особливо в великих транснаціональних компаніях.

Робота в Південній Кореї

Населення Південної Кореї в 2017 році близько 49,1 млн чоловік, безробіття не перевищує 3,6%. Основна частина жителів зайнята в сфері послуг – 70%, далі йде промисловість, близько 24%, а на частку сільського господарства припадає до 6% робочої сили. Трудова імміграція в Корею – це не тільки спосіб заробітку, а й можливість стикнутися з азіатською культурою, а, можливо, і шанс залишитися в цій країні назавжди. Далі, дізнаємося про те як виїхати на роботу в Південну Корею, а також на які вакансії та зарплати можна розраховувати іноземцю в 2017 році.

ЗМІСТ

  1. Працевлаштування в Південній Кореї
  2. Як знайти роботу в Південній Кореї. Вакансії без посередників.
  3. Зарплата і вакансії в Південній Кореї в 2017 році

Працевлаштування в Південній Кореї

Для того щоб виїхати в Південну Корею на роботу необхідно отримати робочу візу. У більшості випадків документ прив’язаний до конкретної вакансії та в разі зміни роботодавця або робочого місця буде потрібно оформити візу заново. Заява на робочу візу подається здобувачем в корейське Консульство в своїй країні особисто, але тільки після укладення трудового контракту з роботодавцем. У цьому полягає основна складність іноземного працівника.

Компанія в Південній Кореї, яка збирається взяти на роботу іноземного фахівця зобов’язана отримати спеціальний сертифікат, що підтверджує законність працевлаштування іноземця. Далеко не всі роботодавці горять бажанням витрачати час на проходження цієї процедури. Відразу варто відзначити, що нелегальна робота в Південній Кореї загрожує великими штрафами та депортацією з країни із подальшою забороною на в’їзд.

Документи на робочу візу в Південну Корею

Необхідно подати такі документи на робочу візу в Південну Корею:
  1. Заява та правильно заповнена візова анкета.
  2. Закордонний паспорт.
  3. Одна кольорова фотографія, зроблена не пізніше останніх 6 місяців.
  4. Автобіографія.
  5. Детальний опис майбутньої трудової діяльності.
  6. Дипломи про освіту та інші документи, що підтверджують кваліфікацію.
  7. Сертифікат, що свідчить про наявність трудового контракту, що дозволяє працювати в Кореї.
  8. Довідка про відсутність судимості.
  9. Медична страховка.

Термін видачі робочої візи в Південну Корею займає до одного місяця. Спочатку документ видається на один рік з правом продовження, але тільки в разі, якщо роботодавець не змінюється. Залежно від професії здобувача і вакансії в країні передбачені різні візи. В цілому імміграційна система Кореї налічує 36 типів віз, з яких 9 пов’язані з зайнятістю або веденням бізнесу. Позначимо найпоширеніші:

  • D-7. Надається співробітникам іноземних компаній, що інвестують в корейську економіку, а також кваліфікованих фахівців зайнятих у філіях або представництвах закордонних фірм.
  • C-4. Віза призначена для короткострокового працевлаштування в Південній Кореї на термін до 3 місяців. Чи не передбачає особливих обмежень на види діяльності.
  • E-3, E-4, E-5, E-7. Довгострокові типи віз, які видаються в основному кваліфікованим іноземним працівникам для працевлаштування в корейських компаніях. Наприклад, юристам, лікарям, вченим, технічним фахівцям і представникам деяких інших професій.

Після переїзду в Корею протягом 90 днів необхідно звернутися в місцеву імміграційну службу та отримати посвідку на проживання. Процес переїзду в Південну Корею досить складний, тому в більшості випадків іноземні працівники вдаються до послуг спеціальних посередницьких агентств або консультантів по трудової імміграції в цю країну.

Як знайти роботу в Південній Кореї. Вакансії без посередників.

Робота в Південній Кореї, наприклад, для українців або казахстанців у 2017 році – це кропіткий пошук вакансії на місцевому ринку праці та впевненість у своїх силах. В першу чергу, потрібно знання мови. В ідеалі мати навички корейського, а й англійської для багатьох місцевих роботодавців буде достатньо. Робота в Південній Кореї без знання мови – це, як правило, напівлегальна праця, яка не принесе бажаного результату.

Освіта, досвід, навички та кваліфікація іноземця грають найважливішу роль, звичайно, якщо мета знайти гідну роботу в Південній Кореї, наприклад, в одній з великих компаній, таких як, Exxon Mobil, Hyundai, Samsung, Smith & Nephew і багатьох інших. До речі, при пошуку вакансії в Кореї радимо звернути увагу саме на відомі компанії, яким дуже часто потрібні іноземні працівники. Здобувачі з дипломами університетів Південної Кореї, престижних європейських вузів, наприклад, британських або французьких, мають безперечні конкурентні переваги.

Пошук вакансій фото

Перейдемо безпосередньо до пошуку вакансії в Південній Кореї в 2017 році. Для цього знадобиться інтернет і терпіння. Якщо є можливість відвідати країну як турист – це тільки плюс. У Кореї проживає досить російськомовних громадян, при особистому контакті з якими можна отримати багато інформації про ситуацію на місцевому ринку праці. Також для пошуку трудових мігрантів і налагодження зв’язків використовуйте професійну соціальну мережу – linkedin.com.

Відвідайте сайт національного центру зайнятості Південної Кореї – work.go.kr.

Зарплата і вакансії в Південній Кореї в 2017 році

У Південній Кореї дуже сильна економіка, причому це пов’язано не тільки з розвитком і впровадженням сучасних технологій в промисловому секторі, не відстає і сфера послуг. Крім того, в країні зосереджена велика кількість міжнародних компаній, в яких зайняті іноземці.

Середня заробітна плата в Південній Кореї в 2017 році близько 2 822,5 тисяч корейських вон на місяць (2,5 тисячі доларів). Офіційна мінімальна оплата праці корейського працівника 6470 геть на годину (5,7 долара).

Вакансії в Південній Кореї для українців у 2017 році доступні в автомобільній галузі, сфері IT, суднобудуванні, виробництві електроніки, мобільного зв’язку, фінансах і деяких інших галузях.

Заробітні плати тут від 2-3 тисяч доларів на місяць і вище. Знайдеться робота в Південній Кореї й для володарів некваліфікованих професій, наприклад, для привабливих дівчат, є вакансії моделей і танцівниць, великою популярністю в Кореї користується хостес.

Часто потрібні перекладачі, викладачі англійської мови, будівельники, працівники на ферми або в цеху з обробки морепродуктів. Оплата праці в цих сферах досить різноманітна, від 600-700 доларів щомісяця. Багато що залежить від регіону, в Сеулі можна заробити значно більше, ніж в інших корейських містах, але і конкуренція тут набагато вище.