У США буде нестача працівників по догляду за людьми похилого віку

У Бюро статистики Сполучених Штатів підрахували, що в найближчі роки кількість робочих місць по догляду за людьми похилого віку на дому збільшиться на 40%.

По уходу за людьми преклонного возраста

Демографічна ситуація в США показує стійку тенденцію до збільшення числа людей похилого віку. За статистичними даними, кожен день в країні людей, чий вік перевищує 65 років, стає на 10 тисяч більше. Переважна більшість літніх американців не хочуть переселятися в спеціалізовані установи, а планують жити вдома, користуючись послугами оплачуваних помічників-професіоналів.

Така тенденція призведе до значного зростання вакансій в цьому секторі ринку праці. За прогнозами Бюро статистики, до 2026 року число робочих місць в медичній сфері збільшиться на 20%. А фахівців з догляду за людьми похилого віку до цього часу в країні буде налічуватися близько 4 мільйонів. У це число входять кваліфіковані медсестри, лікарі, помічники по будинку і люди по догляду, які не мають медичної освіти.

На думку представників компаній, які займаються організацією догляду за літніми людьми на дому, вже в найближчому майбутньому буде великий дефіцит працівників. Одним з варіантів вирішення цього питання роботодавці бачать у пом’якшенні імміграційного законодавства, щоб люди, які хочуть працювати у цій сфері, могли без проблем переїхати в США і працевлаштуватися. А також підвищенням заробітної плати, яка на сьогоднішній день становить 11 доларів в годину.

Джерело: www.eurabota.ua