Українці витрачають все більше грошей за основні потреби

З кожним роком жителі України витрачають все більше і більше грошей для задоволення основних потреб: харчування, медицину, оплату комунальних послуг або оренду житла.

Поточний рік відзначився значним зростанням витрат на покупку продуктів харчування. В уряді зазначили, що для того, щоб заповнити холодильник українські родини повинні витрачати майже на 20% грошей більше, ніж в минулому році.

Крім того, пересічним громадянам доводиться виділяти все більше коштів для оновлення гардеробу, покупку взуття. Постійно зростають ціни на транспортні послуги та оренду житла, як в великим містах, так і в провінції.

Читайте також: Янукович планує повернутися. Він хоче знайти відповідальних за втрату Криму

Згідно з офіційними даними, з березня по липень 2019 року громадяни України витратили на їжу та безалкогольні напої трохи менше 290 мільярдів гривень. Нагадаємо, що за аналогічний період 2018 року, наші співвітчизники виділили на дані потрібні трохи більше 240 мільярдів.

Набагато більше витрачають в Україні на покупку одягу та взуття – 33 мільярди (+20 відсотків) і на розваги – 22 мільярди (+22 відсотка).

Витрати на комунальні послуги зросли відразу ж на 45 відсотків, а на транспорт – на 14 відсотків.