Відкривається перший музей бікіні

Купальники Мерилін Монро, Скарлетт Йоханссон і багатьох інших знаменитостей вже мають новий будинок в місті на південному заході Німеччини, оголошеному «столицею бікіні».

“У Бад-Рапені, розташованому між Франкфуртом і Штутгартом, перший в світі музей бікіні відкривається в неділю, 5 липня, у Всесвітній день бікіні”, – повідомляє Süddeutsche Zeitung.

На 1500 квадратних метрах виставкової площі відвідувачі зможуть ознайомитися з історією купальних костюмів і зміною їх дизайну з 1870 року до наших днів. Куратори музею кажуть, що історія про бікіні – це не тільки історія про моду і пляжі, але і про арешти, скандали і емансипацію жінок.

У музеї також представлені купальні звичаї середньовіччя.

На додаток до великої кількості цінної одягу, відвідувачі отримають доступ до мультимедійної виставки, творів мистецтва і старовинної рекламі бікіні.

Творці музею зібрали понад 1000 експонатів.

Ідея створення першого в світі музею такого роду виникла у Олександра Рушенского, підприємця з Регенсбурга. Разом зі своєю командою він займається дослідженнями бікіні вже більше п’яти років. Результат настільки ж сміливий і провокаційний, як і науково цікавий.