Антивакси підпалили будинок французького депутата, злочинці перебувають у розшуку

Як повідомляє Reuters, гараж депутата від французької правлячої партії було підпалено, а підозрювані противники вакцинації списали стіну графіті.

У Шамблі, на північ від Парижа, було скоєно напад на будинок Паскаля Боа, члена правлячої партії LREM президента Еммануеля Макрона, внаслідок чого його машину та гараж було підпалено, а стіни навколо його будинку були змальовані графіті.

“Такі злочинні акти залякування неприйнятні в умовах демократії”, – заявив міністр внутрішніх справ Джеральд Дарманін у своєму акаунті в Twitter, додавши, що поліція розпочала розслідування.

«Викликає занепокоєння те, що деякі люди кажуть, що заходи щодо боротьби з епідемією роблять Францію схожою на диктатуру. Їм потрібно піти подивитися на деякі інші країни та подумати про ситуацію в лікарнях, де більшість пацієнтів із COVID не вакциновані», – сказав Дарманін.

Зіткнувшись із різким стрибком числа нових випадків зараження COVID-19 (рекордний показник – понад 208000 нових випадків – був зареєстрований у середу), уряд зажадав від громадян пред’являти докази вакцинації для входу до багатьох громадських місць, починаючи з 15 січня.

«Зіткнувшись зі приниженням та погрозами щодо виборних посадових осіб республіки, я надіслав суворі інструкції префектам, щоб посилити безпеку та виявити злочинців. Залякування неприпустимо», – сказав Дарманін

“Французький уряд запровадив нові обмеження у спробі зупинити розповсюдження опції Omicron”, – повідомляє Politico.

Маски обов’язкові на відкритому повітрі у французькій столиці з сьогоднішнього дня, що є одним із кількох нових обмежень, введених для уповільнення розповсюдження штаму.

Поліція Парижа оголосила в середу, що люди віком від 11 років мають носити маски на відкритому повітрі та у всіх громадських місцях. Допускаються деякі винятки, зокрема людей, які займаються спортом.

Прем’єр-міністр Жан Кастекс докладно розповів цього тижня про низку нових обмежень, включаючи обов’язкову роботу вдома не менше трьох днів на тиждень, починаючи з початку січня. Міністр праці Елізабет Борн заявила у четвер, що компанії, які порушили це правило, можуть бути оштрафовані на суму до 50 000 євро.