Nissan не відмовляється від Великобританії

За повідомленням Reuters, Nissan збільшить інвестиції в свій британський завод до більш, ніж 1 мільярда фунтів (1,4 мільярда доларів) протягом наступних декількох років, оскільки він впроваджує більш екологічно чисті технології. Агентство посилається на заяву автомобільної компанії на презентації останньої моделі Qashqai.

У 2016 році японський автовиробник вирішив побудувати автомобільний завод в Великобританії. Це було сприйнято, як ключовий вотум довіри британській економіці всього через кілька місяців після референдуму про Брексіт, який створив невизначеність.

Напередодні Різдва минулого року Лондон і Брюссель досягли угоди, що дозволяє безмитну торгівлю.

У січні Nissan заявив, що буде виробляти більше акумуляторів в Великобританії, а вчора його керівник європейським відділеням  Джанлука де Фіччі повідомив журналістам, що планує додаткові інвестиції.

«На даний момент ми інвестували понад 400 мільйонів фунтів стерлінгів в наш британський завод і плануємо в найближчі роки перевищити планку інвестицій в 1 мільярд, в тому числі завдяки впровадженню моделі e-Power, яка скоро з’явиться на ринку», – сказав він.

Відповідаючи на питання про альянс з Renault, Де Фічі сказав, що Nissan тісно співпрацює з французьким автовиробником.

«Ми продовжуємо працювати з Renault, щоб вивчити можливості, які можуть посприяти появі моделей автомобілів і технологій», – сказав він. «Ми досліджуємо всі шляхи», – додав Де Фіччі.