Рейси літаків і поїздів скасовані – страйки принесли проблеми пасажирам в Німеччині і Франції

Близько 100 рейсів були скасовані в Німеччині 20 жовтня через попереджувальний страйк, оголошений бортпровідниками дочірніх компаній Lufthansa. Також з 18 жовтня зупинилося більшість поїздів у Франції. Там страйкують залізничники.
Співробітники дочірніх компаній Lufthansa Group: Eurowings, Germanwings, Lufthansa CityLine та SunExpress взяли участь у страйку німецьких бортпровідників. В одній тільки Lufthansa співробітники не страйкують, тому що їм запропонували 2 відсотка надбавки до зарплати.
Організатор страйку, Незалежна кадрова організація (Unabhängige Flugbegleiter Organization, скорочено UFO), вимагає збільшення зарплат і пенсій, а також поліпшення умов праці.
Спочатку страйк мав тривати з 5 до 11 годин. Але в неділю вранці профспілкові діячі продовжили його на 13 годин, тобто до опівночі. Причиною послужило посилення тиску з боку керівництва Lufthansa на працівників, в тому числі загрози звільнень, щоб відмовити їх від участі у страйку.
За даними DPA, через страйки (разом з невеликими аеропортами) в цілому було скасовано близько 100 рейсів.
В основному це внутрішні рейси, а пасажирам, які постраждали від страйку, були надані безкоштовні ваучери на поїзд.
У Франції ж страйк залізничників з 18 жовтня викликає серйозні збої в роботі поїздів. Причиною страйку є план уряду щодо реформування пенсійної системи.
У неділю нормально працювали тільки швидкісні поїзди (Trains de Grande Vitesse, TGV). Нічні поїзди були скасовані, а рух на приміських лініях обмежений. Оскільки страйк не був оголошений заздалегідь, представники Мінтрансу загрожують його учасникам звільненнями з роботи і застосуванням дисциплінарних санкцій.