Після сильної спеки з Африки зима повернулася до східної Туреччини

“Після сильної спеки з Африки холодний фронт, що приніс з собою сильні вітри, снігопад і град, повернув зиму до східних районів Туреччини”,- повідомляє «Daily Sabah».

Метеорологічна служба країни попередила, що в північно-східних районах Ерзінджан, Карса, Агри, Угдера і Стамбул, а також в східній частині Вана очікуються зливи і вітри зі швидкістю 80 км/год.

Влада попереджає про можливі повені, грози та падаючих предметів, закликаючи до пильності.

Сильні вітри вже викликали ряд пошкоджень в регіоні, таких як пошкоджені дахів будівель, зламані тепличні споруди, перебої з електрикою.

Снігопад в більш високих частинах східної і північної Туреччини ускладнив рух транспорту. Округ Ерзінджан особливо постраждав від снігу – багато гірських перевалів були заблоковані, сільські дороги були недоступні, і водіям доводилося використовувати ланцюги на головних дорогах в цьому районі.

70-річний пастух був знайдений мертвим в заметіль за межами його села.

Раптовий снігопад також застав зненацька пастухів в північному графстві Кастамону, які опинилися ізольованими зі своїми стадами на гірському плато. Щонайменше 80 овець в отарі загинули від холоду або виснаження. Пастухи знайшли притулок в сусідньому селі з деякими з тих тварин, що вижили.

Понад десять пастухів і близько 4000 овець були врятовані в окрузі Гіресун після того, як місцева влада очистила дороги від снігу і нагодувала тварин.

Сили Управління з надзвичайних ситуацій (AFAD) і жандармерії врятували понад 30 осіб, в тому числі пастухів і їх сім’ї, які опинилися в районі міста Нурхак, округ Кахраманмараш.