Виконано пасажирський рейс за найдовшим авіамаршрутом

Найбільш тривалий рейс в історії пасажирської авіації виконаний австралійською авіакомпанією Qantas.

Те, що на перший погляд здається фантастичним, після порівняно невеликого періоду часу стає реальністю. Це стосується і найтривалішого авіаперельоту за найдовшим маршрутом, який з’єднав американський Нью-Йорк і австралійський Сідней.

Перший в історії світової цивільної авіації безпосадочний рейс, в буквальному сенсі, з одного краю Землі до іншого успішно виконала австралійська авіакомпанія Qantas. Політ тривав протягом 19 годин 16 хвилин.

Реалізація таких тривалих рейсів на величезні відстані стала можливою тому, що літаки і авіалінії все більш технічно удосконалюються. Наприклад, з кожним роком підвищується ефективність витрати авіалайнерами палива.

У зв’язку з тим, що ряд рейсів виконуються протягом дуже тривалого часу, фахівці всерйоз замислюються над питанням про те, чи зможуть пасажири і льотні екіпажі витримати такі тривалі перельоти без перерви.

На рейсі Нью-Йорк – Сідней було тільки 40 пасажирів і 10 членів екіпажу. Повне завантаження авіалайнера поки неможливе, оскільки збільшення маси відразу істотно зменшить дальність рейсу.

На сьогоднішній день фахівці компаній Airbus і Boeing працюють над проектами нових авіалайнерів, які зможуть виконувати регулярні рейси на наддовгі відстані. За словами генерального директора Qantas Алана Джойса, комерційні рейси на наддовгих маршрутах заплановані на 2023 рік.

Поки найбільш тривалим регулярним комерційним рейсом є рейс між Сінгапуром і Нью-Йорком. Відстань 15 тисяч кілометрів авіалайнер долає за 18 годин.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Пекіні відкрився найбільший в світі аеропорт «Дасін», на будівництво якого було витрачено понад 11 мільярдів доларів.

На початок вересня цього року українська бюджетна авіакомпанія SkyUp Airlines перевезла 1,4 мільйона пасажирів.