Сьогодні Міжнародний день інвалідів

Сьогодні світ відзначає Міжнародний день інвалідів. Близько 15% населення світу страждає на ту чи іншу форму інвалідності, а це більше одного мільярда людей.

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 ​​грудня Днем людей з обмеженими можливостями – мета полягає в тому, щоб спонукати політиків та державні установи надати цим людям доступ до загального архітектурного середовища, загальної системи освіти, загального ринку праці та інформації.

Зусилля у міжнародному масштабі спрямовані на інтеграцію громадян з такими проблемами – не бути замкненими у своїх будинках чи соціальних установах, не бути невидимими для суспільства, відвідувати громадські місця та реалізовувати своє право на освіту та роботу.

Ідея сьогоднішнього дня полягає в тому, щоб суспільство виявляло співчуття, повагу до його чи її індивідуальності та зосереджувало свою увагу на перевагах таких людей, а не на інвалідності.

Нам необхыдно дати можливість людям з обмеженими можливостями розвивати свій потенціал та брати участь у різних сферах суспільного життя.