Порушники соціальної дистанції у Франкфурті напали на поліцію

Як повідомляє Daily Telegraph, поліція в фінансовій столиці Німеччини Франкфурті піддалася нападу, намагаючись нав’язати заходи соціальної дистанції під час великодніх канікул у вихідні дні.

Співробітники правоохоронних органів були побиті камінням і їм погрожували металевими палицями в спробі розігнати велику групу людей, які порушили заборону на проведення публічних зібрань в п’ятницю.

Німеччина ввела більш суворі заходи, ніж більшість європейських країн, і дозволяє виходити з дому для покупок і прогулянок. Але зустрічі з більш ніж двома людьми заборонені.

Після того, як співробітник правоохоронних органів вийшов з патрульної машини, щоб розігнати групу, його зустріли камінням. Другий співробітник поліції прибіг на допомогу своєму колезі, але йому загрожувала група з 20 осіб.

“Деякі з чоловіків були озброєні камінням, плиткою і металевими стрижнями. Вони погрожували співробітникам поліції”, – йдеться в повідомленні поліції. Група також кинула на поліцейських 5-фунтовий металевий знак, але співробітники правоохоронних органів не постраждали.

Після обшуку на вертольоті шість підозрюваних були заарештовані.

Це перший великий інцидент в Німеччині, пов’язаний з обов’язковими заходами соціальної дистанції.

У Німеччині рівень коронавірусной інфекції перевищує 127 000, а смертність – трохи більше 3000.