Польща ще більше підвищує безпеку кордонів

“Влада Польщі збільшила кількість силовиків, які охороняють кордон, і готові до напливу нелегальних мігрантів з Білорусі. Про це заявив глава МВС республіки Маріуш Камінський”, – передає ТАРС.

«Ми спостерігаємо за ситуацією у Кузниці кілька днів і готові до будь-якого сценарію. Сувора охорона кордону – наш пріоритет. Ми збільшили кількість прикордонників, поліції та солдатів. Ми чекаємо на повну готовність», – сказав міністр. прокоментував.

Сили територіальної оборони (СОТ) Польщі, добровольчі формування, створені за прикладом Національної гвардії, повністю готові до підтримки військових та прикордонників.

У східній частині країни мобілізовано три бригади. «Перевірте обладнання та комунікації, поінформуйте роботодавців та родичів», – написала СОТ у Twitter.

У зв’язку з ситуацією, що склалася, польський уряд вирішив провести позачергове засідання кризового штабу за участю прем’єр-міністра Матеуша Моравецького. Він відбудеться о 13:00 за місцевим часом.

Раніше Держприкордонний комітет Білорусі повідомив, що сотні біженців рухаються країною до кордону з Польщею. Варшава охарактеризувала ці дії як спробу масового примусового перетину кордону.

З початку 2021 року понад 30 тисяч мігрантів намагалися перетнути польсько-білоруський кордон. Польща запровадила надзвичайний стан у регіонах, що межують з Білоруссю, та систематично збільшує чисельність військовослужбовців, задіяних у прикордонній охороні, довівши їх чисельність до 10 тисяч, надійнішу огорожу заввишки близько 5 метрів, оснащену датчиками руху та іншим обладнанням.