Прем’єр-міністр Греції повідомив про виділення надзвичайної допомоги в розмірі 400 євро для тривало безробітних

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив по телебаченню про виділення надзвичайної фінансової допомоги в розмірі 400 євро 155000 тривало безробітних.

«Пандемія відступає, але війна ще не виграна», – сказав Міцотакіс, подякувавши громадян Греції за їхню довіру і дисципліновану поведінку. Він сказав, що число нових випадків коронавірусной інфекції в Греції зменшується, так само, як і кількість пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії.

Міцотакіс, однак, застеріг від будь-якого порушення карантину і сказав, що повернення до нормального життя буде відбуватися тільки поетапно і тільки тоді, коли це підтвердиться науковими даними.

Прем’єр-міністр Греції також сказав, що на даний час в Греції будується нова система охорони здоров’я, і ​​всього за п’ять тижнів було зроблено більше, ніж за десятиліття. Міцотакіс також сказав, що у відділеннях невідкладної допомоги створюються сотні нових місць, щоб Греція могла швидко наблизитися до середнього європейського рівня.

Міцотакіс заявив, що нинішня ситуація не може тривати нескінченно і підкреслив, що парламент і державні інститути працюють, незважаючи на обмеження.

На закінчення Міцотакіс підкреслив, що Страсний тиждень є вирішальним моментом в боротьбі з епідемією. Він закликав громадян залишатися у своїх будинках на Великдень, не відвідуючи друзів і не поклоняючись в храмах. «Тому що потік перетворить перемогу на лихо: якщо ми не будемо повністю слідувати порадам фахівців, ми можемо зруйнувати те, чого ми досягли», – сказав він.