Німеччині потрібні довгі роки щоб оговтається від повені

Відновлення територій у федеральних землях Рейнланд-Пфальц і Північний Рейн-Вестфалія, які постраждали від руйнівних повеней в Західній Німеччині, може зайняти кілька років. Про це повідомляє DPA з посиланням на главу Центрального союзу будівельної індустрії Німеччини (ZDB), до якого входять близько 35 тисяч компаній, Рейнхарда Кваста.

«Після повені Ельби в 2002 році було потрібно близько трьох років, щоб оговтатися від найбільшого збитку, і п’ять років, щоб привести постраждалі райони в нормальний стан», – сказав Кваст.

Масштаб збитку від катастрофи в Західній Німеччині також великий, але точну суму втрат визначити поки досить складно.

«Будівельні компанії та фахівці можуть збільшити продуктивність до 120-130%», – сказав глава ZDB.

При цьому він уточнив, що замовлення можуть бути перерозподілені на користь постраждалих регіонів.

Однак Кваст підкреслив, що нестача будівельних матеріалів в даний час є серйозною проблемою для відновлення зони лиха. Зношена інфраструктура, включаючи мости і під’їзні дороги, є ще одним фактором, що утрудняє ремонт в постраждалих районах.

Раніше DPA повідомляло, що збитки залізницям і автомагістралей Deutsche Bahn в результаті руйнівної повені в західній частині країни може скласти 2 мільярди євро.

З 12 липня в Західній і Південно-Західної Німеччини йдуть дощі, що викликали руйнівні повені. Через дощі притоки річок вийшли з берегів. Найбільше постраждали землі Північний Рейн-Вестфалія та Рейнланд-Пфальц.