Борис Джонсон перед виборами щедро роздає обіцянки

Позачергові вибори, які відбудуться у Великобританії 12 грудня, розпалили політичну і електоральну ситуацію до межі. Консерватори і лейбористи боряться буквально за кожен голос виборців, роздають гучні передвиборні обіцянки і нещадно критикують один одного.

Дійшла справа і до іммігрантів, яких у Великобританії дуже багато. Адже економіка країни п’ята в світі, рівень заробітних плат один з найвищих, що приваблює значну кількість трудових мігрантів з багатьох країн світу, в тому числі і України.

Нинішній прем’єр-міністр Борис Джонсон за кілька днів до виборів використав, можливо, останній козир, щоб залучити виборців на свій бік. Він пообіцяв у разі перемоги ввести три нових типи віз для іммігрантів.

Ідея Джонсона полягає в тому, щоб ввести бальну систему оцінювання іноземних громадян, які приїжджають до країни. Прем’єр-міністр заявив, що має намір створити нову систему контролю кордонів. Планується ввести робочі візи трьох різних типів.

Перший тип віз будуть видавати тим, хто має великі досягнення в науці, культурі та бізнесі. Другий тип для працівників високої кваліфікації, які затребувані на ринку праці Великобританії, а третій – трудовим мігрантам низької кваліфікації.

Борис Джонсон зазначив, що ті фахівці, які отримають робочі візи першої і другої категорії, будуть мати великі шанси оформити посвідку на проживання і громадянство.

На думку прем’єра, нова система дозволить «повернути контроль над кордоном» країни після виходу з Євросоюзу, а також впорядкує трудову міграцію.

Прем’єр-міністр заявив: «Великобританія залишиться відкритою країною, але відкритою для всього світу на справедливих умовах».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що британський уряд збільшить квоти для сезонних працівників не з країн Євросоюзу в чотири рази.

Борис Джонсон обіцяє, що вже 31 січня 2020 року Великобританія вийде зі складу Європейського союзу.