Уряд Македонії розглядає можливість легалізації експорту марихуани

Уряд Північної Македонії схвалив законопроект про контроль над наркотиками і психотропними речовинами, який повинен дозволити експорт канабісу.

Згідно з урядовим прес-релізу, пропозиція дозволяє експорт сушеного канабісу для медичних цілей, що дозволяє виробникам канабісу пропонувати вже вироблені кількості продукту на ринках в Європі і за її межами.

Експорт марихуани з Македонії буде здійснюватися відповідно до міжнародних конвенцій та європейського законодавства, що регулює це питання.

Одним з нововведень в пропонованому правовому вирішенні є створення Агентства з контролю за вирощуванням, видобутком і виробництвом канабісу та препаратів канабісу для медичних і наукових цілей.

Уряд зазначає, що рішення в законопроекті про наркотики, крім того, що вони приведені у відповідність до законодавства ЄС та міжнародними актами, також містять їх власні національні рішення, які знаходяться в функції регулювання і належного практичного застосування, що забезпечить кращий контроль. наркотиків і психотропних засобів.

Ще одним нововведенням є запровадження обов’язку для компаній, що мають ліцензію на вирощування канабісу в медичних цілях, вносити 10 відсотків чистого прибутку на спеціальний рахунок в держбюджеті. Гроші будуть використані для проектів, що становлять суспільний інтерес, таких як підтримка Фонду рідкісних захворювань, підтримка фонду засобів масової інформації, а також програмних пріоритетів в області спорту, культури і громадянського суспільства.

У Македонії виробництво і продаж продуктів канабісу в медичних цілях дозволені законом 2016 року.