У Німеччини амбітні цілі в області клімату

Як повідомили DPA, міністр навколишнього середовища Свен Шульце і міністр фінансів Олаф Шольц заявили, що до 2045 року Німеччина поставить перед собою нову мету – стати кліматично нейтральною.

«Уряд одностайний» з приводу змін “, – сказав Шульце про плани щодо забезпечення того, щоб Німеччина не мала чистих викидів парникових газів до 2045 року.

«Амбіційний» кліматичний закон буде представлений уряду на наступному тижні “, – сказав Шольц, назвавши нові цілі «досяжними». За його словами, в уряді ведуться інтенсивні переговори. Він і Шульце належать до Соціал-демократичної партії, лівоцентристського меншого партнера в правлячій великий коаліції.

Пропоновані зміни існуючого законодавства з’явилося після того, як минулого тижня Конституційний суд ухвалив, що закони країни про захист клімату не є достатньо всеосяжними. Це рішення змусило уряд поставити чіткі цілі щодо скорочення викидів після 2030 року.

Ці цілі включають нову національну мету щодо скорочення викидів парникових газів на 65% до 2030 року в порівнянні з 1990 роком. Крім того, була встановлена ​​нова мета на 2040 рік за скорочення викидів на 88%.

Деталі планів ще не узгоджені з консервативними партіями, які складають більшість у правлячій коаліції канцлера Ангели Меркель, але очікується, що вони будуть прийняті кабінетом в найближчі тижні.

Також уряд ініціював стратегію «сталого фінансування», що складається з 26 заходів щодо поліпшення фінансового сектора.

Мета полягає в тому, щоб стимулювати інвестиції в обмеження викидів і просування стійких методів ведення бізнесу.

«Захист клімату і стійкість стануть керівними принципами, і це важливо, тому що фінансові ринки можуть направити трильйони євро в цьому напрямку», – сказав Шольц.