В Україні зафіксовано найнижчий рівень тіньової зайнятості за 10 років

На сьогоднішній день, як повідомили в прес-службі Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, українці все більше віддають перевагу офіційному влаштуванню на роботу. Зайнятість поступово виходить з тіні. Неоформлені трудові відносини між найманим робітником і роботодавцем знаходяться в Україні на рівні 21 відсотка. Цей показник є рекордно низьким за останні десять років.

У повідомленні прес-служби міністерства підкреслюється: «В кінці минулого року рівень тіньової зайнятості впав до 21 відсотка. З початку 2020 року з майже 200 тисячами працівників були укладені трудові договори».

Найбільш часто українці працюють без офіційного працевлаштування в таких секторах економіки: сільське господарство, оптова і роздрібна торгівля, будівництво, транспорт.

У Державній службі зайнятості мають намір працювати над виправленням і поліпшенням ситуації. Протягом року в цих галузях будуть проводитися інформаційні та інспекційні кампанії. Влада зацікавлена ​​в тому, щоб люди офіційно працювали, оскільки від цього залежить збільшення податкових надходжень до бюджету, які платить роботодавець.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в 2019 році кількість дозволів на роботу в Польщі склала 445 тисяч. При цьому, 74 відсотки дозволів отримали українські трудові мігранти.

Індикатор економічних настроїв в Україні знизився на 10 відсотків за місяць, що вказує на проблеми в українській економіці.