У Німеччині рівень безробіття знаходиться на мінімумі сорокарічному

Жовтень не став винятком у низці місяців, в яких фіксується зменшення кількості безробітних по всій Німеччині.

 безработица

Економіка Німеччини демонструє стабільне зростання протягом останніх кількох років. Цей факт у свою чергу призводить до значного скорочення числа людей, що знаходяться в активному пошуку роботи, але поки не можуть знайти для себе підходящу вакансію. Так у жовтні безробітних в Німеччині в порівнянні з вереснем стало менше на 53 тисячі осіб. В країні в цілому тепер налічується 2,2 мільйона безробітних. Згідно з інформацією Федерального агентства зайнятості, порівняно з 2017 роком безробітних стало менше на 185 тисяч.

Досягнутий сорокарічний мінімум безробіття, що становить 4,9 відсотка. Збільшилась відповідно кількість вакантних робочих місць, яких у жовтні стало більше на 44 тисячі. В цілому кількість вакансій у Німеччині на сьогодні становить 825 тисяч.

Ситуація на ринку праці Німеччини, пов’язана з великим дефіцитом працівників у багатьох секторах економіки, призвела до того, що в найближчому майбутньому буде прийнятий новий імміграційний закон, який дасть можливість працевлаштуватися у ФРН громадянам країн, що не входять в ЄС, в тому числі і України.

Нагадаємо, раніше ми писали про канадської провінції Квебек, яка є лідером в Канаді з працевлаштування іммігрантів.

Джерело: www.eurabota.ua

31.10.2018