Парламент Греції проголосував за податкові пільги і бонуси для пенсіонерів

Грецькі законодавці в середу схвалили податкові пільги і бонуси для пенсіонерів за кілька днів до виборів. Пакет, запропонований лівосторонньої фракцією Sirias, включає в себе щорічну виплату 2,5 млн. пенсіонерам, зниження податку з продажів на основні продукти харчування та зниження ставок податку на рахунки за електроенергію і газ.
«Після восьми років жертвопринесення настала нова ера, що виправдує ці важкі поступки, зроблені народом Греції»,- заявив прем’єр-міністр Алексіс Ціпрас перед парламентом.
Греція потребувала трьох міжнародних фінансових рятувальних операцій між 2010 і 2015, щоб запобігти банкрутству держави.
Афіни як і раніше повинні виконувати вимоги по бюджету, включаючи профіцит основного бюджету, за вирахуванням процентних платежів по своєму боргу, що становлять 3,5% річного економічного доходу до 2022 року.
Ціпрас заявив, що плюси і мінуси проведених заходів в очах населення не змусять їх відмовитися від поставленої мети. Опозиційні партії оголосили законопроект грубим кроком з боку лівого уряду, щоб посилити його  популярність перед виборами до Європейського парламенту 26 травня.
Ці заходи включають постійний щорічний бонус для пенсіонерів, чиї доходи скоротилися в 13 разів з 2010 по 2017 рік. Також введена відстрочка сплати мит державі.
Податок на додану вартість на основні продукти харчування від макаронів до пшениці знизиться до 13% (раніше було 24%).