Airbus звільнив 16 співробітників за шпигунство

Згідно з повідомленням мюнхенських ЗМІ, компанія Airbus звільнила 16 співробітників без попереднього повідомлення у зв’язку з розслідуванням шпигунства німецьких військових програм.
Мюнхенська прокуратура почала розслідування у вересні після того, як компанія повідомила влади про можливі порушення з документами за двома угодами. 16 звільнених, включаючи директора департаменту, підозрюються в шпигунстві і незаконному отриманні конфіденційних документів для майбутніх проектів збройних сил Німеччини.
Airbus є одним з основних постачальників для потреб збройних сил Німеччини і регулярно отримує контракти на поставку нових літаків і вертольотів для армії.
Справа про промислове шпигунство розпочалася восени 2018 року, коли працівник запитав свого начальника і юридичний відділ, чи повинен він мати доступ до секретного документу, який він отримав. Не забарився масштабний огляд 1,5 мільйона документів.
Спочатку 90 осіб підозрювалися в незаконному доступі і зберіганні секретних документів, включаючи деякі деталі контрактів з військовими.