Загиблі і поранені після сильного землетрусу в Китаї

“Три людини загинули, ще 60 були доставлені в лікарню після того, як землетрус силою 6 балів потряс район Луксянь в місті Лучжоу провінції Сичуань на південному заході Китаю”, – повідомляє агентство Сіньхуа.

За даними міського управління з надзвичайних ситуацій, троє з госпіталізованих отримали серйозні травми.

За даними Китайського центру землетрусів, землетрус стався о 4:33 ранку. Епіцентр знаходився на 29,2 градуса північної широти і 105,34 градуса східної довготи на глибині 10 км.

З схвалення уряду провінції Сичуаньський штаб щодо пом’якшення наслідків землетрусів активував реагування рівня II, друге за величиною в чотирирівневої системи реагування на землетруси в Китаї.

Після землетрусу місто Лучжоу відреагувало на надзвичайні ситуації першого рівня, і майже 3000 осіб були мобілізовані для порятунку. Встановлені намети для тимчасової евакуації жителів в муніципалітеті Фудзі.

Були пошкоджені деякі базові станції зв’язку. Згідно з повідомленням залізничної влади, високошвидкісна станція Лучжоу закрита.

Всім вугільним шахтам наказано припинити підземні роботи і евакуювати шахтарів на поверхню.

Експертний аналіз прийшов до висновку, що більш серйозний землетрус в цьому районі малоймовірний, але можуть відбутися афтершоки.