Курці схильні до більшого ризику зараження

Згідно з інформацією веб-сайту Scientific American, куріння сигарет і кальянів, а також використання електронних сигарет робить людину більш вразливою перед коронавірусною інфекцією.

За інформацією про попередні дослідження, курці мають більш підвищений ризик розвитку хронічного захворювання легенів, що також має вирішальне значення в розвитку важкої клінічної картини після зараження COVID-19.

“Імунні клітини курців з часом мутували. І це в основному призводить до більшої ймовірності заразитися будь-якими вірусами”,-цитує веб-сайт слова біолога.

Публікатори також відзначають і те, що в проведених дослідженнях куріння безпосередньо не було пов’язано з ризиком зараження COVID-19. Але, тим не менш, вони показали, що ця шкідлива звичка несе велику шкоду для імунної системи. А це не може перешкоджати розвитку коронавірусних інфекцій.

Нагадаємо, що минулого тижня ВООЗ оголосила про розширення спалаху коронавірусу як пандемії, поширеної в більш ніж 110 країнах світу. По всьому світу заражені новим вірусом близько 222 000 чоловік, більше 9000 з них померли.