Європейський рекорд: митники виявили в Гамбурзі більше 60 тонн кокаїну (ВІДЕО)

“Співробітники митниці в Гамбурзі виявили рекордну контрабанду кокаїну в місцевому аеропорту”, – повідомляє Welt (TV). Це близько 60 тонн наркотиків, захованих в ящиках з замазкою.

“Це найбільша знахідка в Європі і одна з найбільших в світі”, – повідомляє німецьке телебачення. Якщо наркотики продати на вулиці, то можна заробити від 1,5 до 3,5 млрд. євро. Товар прибув з Парагваю розфасованим в 17 000 великих бляшаних банок.

Рене Машка, начальник митного управління в Гамбурзі сказав: “Це найкраще маскування, яке ми коли-небудь бачили … Два роки тому ми знайшли найбільшу знахідку вагою 4,5 тонни. Тепер ці 60 тонн затьмарили все знайдене раніше. Це найбільша знахідка в Європі і одна з найбільших в світі “.

В Антверпені слідчі виявили ще 7,2 тонни героїну. Затримано 28-річного чоловіка з Нідерландів. Його підозрюють в причетності до обох постачань. Це не поодинокий випадок. В останні роки митники виявляють все більше партій кокаїну.

Себастьян Фідлер з Союзу інспекторів карного розшуку Німеччини сказав наступне: «Слід прояснити, що це злочинні угруповання, що діють по всьому світу. Ми повинні боротися з ними. Ми говоримо про ланцюжках поставок, які організовані на міжнародному рівні. Це нарко центри в Латинській Америці і лабораторії в Нідерландах».

Правоохоронні органи Нідерландів і митна адміністрація Гамбурга підтримують тісні контакти для обміну інформацією з метою з’ясування того, хто стоїть за наркотиками.