Інтерпол вилучив контрафактну продукцію, у тому числі 17 000 підроблених тестів на COVID-19

Інтерпол повідомив, що поліція вилучила 17 000 підроблених тестових наборів для COVID-19, виявлених в ході операцій проти нелегальної їжі і напоїв в десятках країн.

Чиновники вилучили контрафактні чи нестандартні товари на суму 34,5 млн. євро в 77 країнах і заарештували 407 людей у ​​ході операції, яка проходила з грудня 2019 року по червень 2020 року.

Інтерпол повідомляє, що продукти включають в себе молочні продукти, м’ясо нелегально убитих тварин і продукти харчування, помилково марковані, як ліки.

Проте, поліція також перехопила тисячі підроблених медичних пристроїв, коли країни всього світу поспішили убезпечити поставки в блокаду, щоб обмежити поширення коронавіруса.

«У той час, як країни всього світу докладають свої зусилля з контролю над COVID-19, кримінальні мережі, що поширюють ці потенційно небезпечні продукти, тільки демонструють свою рішучість отримувати прибуток»,- сказав Генеральний секретар Інтерполу Юрген Сток.

На додаток до підроблених тестів на COVID-19, в ході дій були виявлені дезінфікуючі засоби і навіть партія морепродуктів з Південної Африки, що походять з Азії, які були помилково оголошені в якості засобів індивідуального захисту.

«Інші незаконні товари, які були виявлені, включали косметику, взуття, одяг, сумки, автозапчастини, електроніку, тютюн і ліки на суму близько 3,1 мільйона доларів», – повідомив Інтерпол.

Це був дев’ятий рік скоординованих дій агентства в рамках операції «опсоно» по боротьбі з контрафактними або потенційно шкідливими продуктами харчування та напоями.