У Мексиці новий навчальний рік почнеться дистанційно

2020-2021 навчальний рік в Мексиці почнеться з дистанційного навчання 24 серпня. Про це заявив на брифінгу міністр освіти Мексики Естебан Моктесума.

“Ми почнемо з дистанційного навчання, тому що у нас немає умов, щоб забезпечити безпеку студентів і викладачів”, – сказав він.

“Ми всі хочемо повернутися в школу до наших друзів і вчителів, яких нам не вистачає, але ризик для здоров’я залишається високим”, – додав Моктесума.

Він сказав, що години відвідуваності в Мексиці почнуться, коли швидкість передачі коронавируса, за якою стежить національна система моніторингу, буде знаходитися на «зеленому рівні». Уряд Мексики ввів щотижневу систему світлофорів, засновану на швидкості передачі коронавіруса, щоб почати ослаблення обмежень.

Ми переконані, що, незважаючи на негаразди, можна продовжити навчання наших студентів. За словами міністра, це не означає скасування шкіл. Вчителі є незамінними.

Щоб вирішити проблему відсутності доступу до Інтернету в багатьох будинках по всій країні, уряд у понеділок підписав угоду з деякими основними ЗМІ країни, які будуть обслуговувати понад 30 мільйонів студентів з 16 ступенями на шести телеканалах. “Охоплення буде цілодобовим, сім днів на тиждень”, – сказав Моктесума. Для тих, хто не має доступу до телебачення, буде надана радіочастота.

За даними Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), пандемія посилила нерівність в Латинській Америці і підкреслила «цифровий розрив» в домогосподарствах.

Мексика посідає третє місце в світі по смертності від нового коронавіруса, з більш ніж 48000 смертей, і знаходиться в першій десятці країн з найбільшою кількістю зареєстрованих випадків коронавіруса – майже 444000.