Телефонна розмова Байдена та Путіна тривала 50 хвилин

«Розмова президента США Джо Байдена зі своїм російським колегою Володимиром Путіним розпочалася о 15:35 (22:35 за київським часом)», – сказав представник Білого дому.

Глави двох держав проговорили близько 50 хвилин.

AP зазначає, що серед тем були криза в Україні та спроби знайти дипломатичні шляхи її вирішення.

“У розмові з Путіним Байден дав зрозуміти, що Сполучені Штати та їхні союзники дадуть рішучу відповідь, якщо Росія вторгнеться в Україну”, – заявив Білий дім.

Президент США закликав Росію знизити напруженість ситуації навколо України. Він не зауважив, що серйозний прогрес на переговорах можливий тільки в умовах деескалації.

У бесіді з Путіним Байден висловив підтримку дипломатичним контактам із Росією у рамках діалогу про стратегічну стабільність у рамках НАТО та ОБСЄ.

“Президент Росії Володимир Путін попередив президента США Джо Байдена під час телефонної розмови, що нові санкції Заходу проти Москви можуть призвести до розриву відносин між Росією та США”, – повідомляє ТАРС із посиланням на Кремль.

“Кремль також підтвердив, що телефонна розмова між президентом США Джо Байденом та президентом Росії Володимиром Путіним тривала 50 хвилин”, – повідомляє ТАРС.

«Так. Вони розпочали вчасно”, – сказав офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков.

У Білому домі сказали, що Байден дзвонив Путіну зі свого будинку у Вілмінгтоні, штат Делавер, де він проводив вихідні.

Це друга розмова двох президентів за останній місяць. 7 грудня Путін та Байден провели двогодинну телеконференцію.

Ініціатива нової розмови походила від Путіна. Як раніше повідомив Пєсков журналістам, мета пропозиції – продовжити обговорення питань, які стояли на порядку денному попередньої розмови лідерів, а також майбутніх переговорів у січні 2022 року.