ЄС інвестує 200 мільйонів євро в космічний сектор

Сьогодні Європейська комісія оголосила про інвестиції в 200 мільйонів євро спільно з Європейським інвестиційним банком для європейського космічного сектору.

Ряд проектів і фінансів буде укладено під час Європейської конференції з космічної політики, яка проводиться сьогодні та завтра в Брюсселі, для підтримання інноваційних проектів у космічному секторі.

«Наша прихильність освоєння космосу та інновацій відображає наше прагнення поставити Європу в авангарді розвитку космічних технологій», – сказала комісар Європейського Союзу з інновацій Марія Габріель.

Інвестиція в 200 мільйонів євро складається з двох стовпів. Одним із них є кредитна угода на суму в один мільйон євро між Європейським інвестиційним банком і Ariana Group для розробки нової ракетної програми Ariana 6.

Крім того, Комісія та Європейський інвестиційний фонд оголосили перший фонд космічних технологій і сто мільйонів євро для програми, спеціально спрямованої на підтримку зростання інновацій малих і середніх підприємств, що діють в космічному секторі.

Комісар з питань промисловості заявив, що він «гаряче вітає» кредит Європейського інвестиційного банку для проекту Ariana 6, який є центральним для забезпечення автономного європейського доступу до космосу.

«По-друге, з фінансуванням інновацій ми відправляємо чіткий сигнал про те, що космічний бізнес у Європі – це приваблива можливість і ключова ініціатива для розвитку європейських космічних стартапів», – сказав комісар ЄС з питань промисловості Тьєррі Бретон.