Затримано лідера жовтих жилетів в Парижі

Лідер і засновник руху протестуючих громадян, широко відомого як «жовті жилети» – Ерік Дрю, був затриманий на щорічній Міжнародній сільськогосподарській виставці в Парижі, де знаходився президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє BGNES з посиланням на РІА Новини. Неприємна ситуація сталася в виставковому центрі Port de Versailles.

Дрю був затриманий перед стійкою з пластівцями після того, як кілька його прихильників озвучили свій протест після прибуття президента Макрона. В результаті цих дій служба безпеки президента зажадала, щоб Дрю видалили і йому більше не дозволялося відвідувати сільськогосподарську виставку.

Ватажок «жовтих жилетів» відмовився йти, через що його вивели насильно. Його адвокат стверджує, що Дрю був затриманий.

Арешт лідера протесту стався на тлі його закликів до прихильників протестів пенсійної реформи, прийти на цьому тижні на сільськогосподарську виставку і висловити своє невдоволення Макрона.

BGNES нагадує, що 17 листопада у Франції почалися масштабні акції протесту проти “жовтих жилетів”, коли протестувальники, спочатку вимагали не стягувати податок на ціни на паливо і газ, додали до нього ряд інших вимог. Традиційні суботні протести часто супроводжуються заворушеннями і сутичками між протестуючими і поліцією.