Понад 50 людей вже заражені коронавірусів в Італії

Кількість заражених коронавірусом COVID-19 в Італії перевищила 50 осіб. Про це заявив на прес-конференції в Мілані президент північно-італійського регіону Ломбардія Атіліо Фонтана, якого цитує ТАСС.

Тести на коронавірус, проведені на пацієнтах в Ломбардії, виявилися позитивними для 39 осіб. Всі заражені живуть в районі на південь від Лоді.

За даними органів охорони здоров’я в сусідньому регіоні Венето, число інфікованих людей досягло 12. Президент регіону Венето Лука Зая сказав, що дев’ять з 12 пацієнтів живуть в місті Ва (провінція Падуя).

У суботу вранці місцева поліція викликала і затримала вісім іммігрантів з Китаю, які були поміщені в карантин в місцевій лікарні, і в даний час очікуються результати їх аналізів, повідомляє BGNES.

За даними органів охорони здоров’я Ломбардії, «в даний час немає пандемічної ситуації і немає підстав для введення надзвичайних заходів в регіоні».

У п’ятницю в місті Падуя (регіон Венето) був зареєстрований перший випадок смерті людини в Італії. 78-річний чоловік, який був госпіталізований з симптомами дихальної недостатності, помер у місцевій лікарні. Після розслідування з’ясувалося, що на початку лютого він обідав з одним, який повернувся з поїздки в Китай. Цікаво, що у пасажира з Китаю був негативний результат тесту на коронавірус.